Fascia-käsittelyt


Fascioiden eli lihaskalvojen tehtävänä on toimia eräänlaisena suojakelmuna ihmiskehossa. Lihaskalvo välittää, ohjaa ja jakaa voimia lihasten välillä eri liikkeissä. Sen tarkoituksena on tukea ja ikään kuin pakata ihmisen keho tiiviiksi paketiksi. Lihaskalvossa on paljon ihmiskehon asentoa aistivia soluja, joten sillä on tärkeä tehtävä mm. erilaisissa liikesarjoissa ja tasapainoa ylläpitäessä.

Fascia-käsittelyjä käytetään avaamaan ja rentouttamaan esim. vammautumisen, rasitusvammojen, kroonisten tulehdustilojen tai leikkausarpien muodostamia kiinnikkeitä ja kireyksiä lihaskalvoissa. Fascioiden kireydet heijastavat myös muualle kehoon ja aiheuttavat täten mekaanista epätasapainoa ja huonoa ryhtiä. Fascioiden kireyteen vaikuttavat myös mm. perimä, kehon rakenne, ympäristö, työ, harrastukset ja ravinto.

Fascia-käsittelyt tehdään pienellä rasvamäärällä tai vahalla, jolloin käsittelyissä säilyy hyvä pito. Käsittelyn liike tapahtuu hitaasti ja siinä pyritään saamaan venytystä lihaskalvoon. Fascia-käsittelyiden ajatuksena on saada nesteet virtaamaan kehon kuivemmille alueille.

Yleisiä fascia-käsittelyn kohteita ovat mm. niska-hartiaseutu sekä reiden ulkosivut, jotka kiristyessään voivat aiheuttaa kipuja esimerkiksi alaselkään tai polviin.


Fascia-käsittelyjä tekee Marko, Maija ja Pekka